Vacatures

Deep Sea Pilot/Offshore VTS Operator - Redwise-DCP

Vacature Diepzee Loods / Offshore VTS operator

Als je denkt aan avontuur, dan denk je aan Redwise. Al sinds 1906 is Redwise één van de meest veelzijdige maritieme werkgevers. Dat doen we onder andere in een bijzondere tak van sport: Ship Delivery. Dit betekent dat we overal ter wereld alle soorten schepen van A naar B brengen voor onze opdrachtgevers. Dat kan bijvoorbeeld zijn van de werf naar de rederij, tussen twee locaties van de opdrachtgever of van verkoper naar koper.

Naast Ship Delivery hebben we gedurende al de jaren onze dienstverlening uitgebreid met crewmanagement en Noordzeeloodsen. Bovendien hebben wij ons eigen onderzoekschip de ARCTIC welke ingezet wordt als charterschip voor bodemonderzoek. Dankzij deze diversiteit aan dienstverlening kunnen wij ons zeer flexibel opstellen richting ons team van zeevarenden en kunnen we de functie bieden die jij zoekt.

Op dit moment is er ruimte voor uitbreiding van ons team Diepzee Loodsen en Offshore VTS Operators en daarom zijn wij op zoek naar jou om #TEAMREDWISE te komen versterken. Als Diepzee Loods ben jij de specialist op het gebied van de nautische navigatie in de Noordzee, het Engelse Kanaal, de Ierse Zee en Skagerrak. Je adviseert de kapitein en het brugteam over de veilige navigatie van het schip door enkele van de drukste zeeën ter wereld en communiceert met de lokale VTS en loodsstations. Naast je werkzaamheden als Diepzee Loods bieden we je ook de mogelijkheid opgeleid te worden tot Offshore VTS Operator.

Een Offshore VTS Operator zorgt voor een optimale en efficiënte afhandeling van het scheepvaartverkeer rondom een specifiek schip of platform in de offshore-industrie. Je monitort actief verkeer met behulp van radar, AIS, VHF en andere moderne navigatieapparatuur en werkt nauw samen met beveiligingsvaartuigen. Je herkent potentieel gevaarlijke situaties die de veiligheid van het project en/of de scheepvaart kunnen bedreigen, en onderneemt actie om risico's te minimaliseren.

Kortom, wat erbij komt kijken:

- Adviseren van de kapitein en het brugteam over de beste navigatieroutes.
- Communiceren met lokale VTS en loodsstations voor een vlotte doorvaart.
- Uitvoeren van navigatietaken in wisselende weersomstandigheden en zeecondities.
- Het bijhouden van navigatieapparatuur en up-to-date kennis van lokale maritieme wetgeving.

Wat Redwise jou belooft is geen dagelijkse sleur, maar een baan vol variatie:

- Een uitdagende functie binnen een internationaal opererend bedrijf.
- Goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een gratificatieregeling, reiskostenvergoeding en pensioen.
- Mogelijkheid tot bijscholing en persoonlijke ontwikkeling.
- Dynamische en uitdagende werkomgeving.
- Een hecht team van professionals en een open bedrijfscultuur.
- Moderne apparatuur en technologieën ter ondersteuning van je werk.

Wat breng jij aan boord?

- Je bent een gecertificeerde Diepzee Loods OF je bent bereid om via ons interne opleidingsprogramma die te behalen. (Voor toelating tot het opleidingsprogramma dien je in het bezit te zijn van het certificaat 'Master of All Ships', een bachelor diploma en een conformiteitscertificaat.)
- Je hebt minimaal 4 jaar ervaring als kapitein.
- Je bent in staat om in relatief korte tijd een goede relatie op te bouwen met het brugteam.
- Je hebt uitgebreide ervaring in het navigeren van grote schepen.
- Je hebt een sterk besluitvormingsvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Ga jij het avontuur met ons aan?

Uitstekende keuze, daar zal je geen spijt van krijgen! Laat ons weten dat je interesse hebt en we plannen een kennismaking in. Solliciteer online, bel ons op 033-4217860 of mail naar crewing@redwise.nl

 

Brenda van Bezooijen, Maritiem Recruiter
Martijn van der Vliet, Operations Manager Pilots & VTS Services