We deliver!

Redwise is dé specialist in een unieke markt: ship delivery, het op eigen kracht uitbrengen van schepen. Wij doen ons werk professioneel, met trots en plezier. De kwaliteit van onze dienstverlening, de gezondheid en veiligheid van onze werknemers en de bescherming van het milieu staan bij ons voorop. Door onze decennialange ervaring in het uitbrengen van schepen en het detacheren van mensen zijn wij marktleider geworden in ons vakgebied.

 

Wereldwijd & klaar voor de toekomst

Redwise anticipeert voortdurend op veranderingen in de maritieme wereld. Wij bewegen met de markt mee en brengen wereldwijd schepen uit, voor klanten op alle zes de continenten waar schepen gebouwd worden en reders gehuisvest zijn. We brengen niet alleen individuele schepen uit, maar soms ook complete vloten, bijvoorbeeld voor infrastructuurprojecten of nieuwe LNG- en ertshavens, alsook drijvende kranen en baggerschepen.

Met het oog op de verduurzaming en de toename van hybride en dual-fuelschepen hebben wij complete bemanningen gecertificeerd volgens de meest recente eisen voor het varen met LNG als brandstof. Onder leiding van onze superintendents hebben wij al diverse nieuwe RoRo- en RoPax-schepen op LNG succesvol gebunkerd en uitgebracht.

Zelfstandig

Na een succesvolle management buy-out in 2004 werd Redwise volledig zelfstandig.

Het uitlenen van varend personeel, ooit begonnen als een wederdienst aan ship-delivery klanten, hebben wij uitgebreid naar de sleepvaart- en offshore-industrie. Onze mensen worden regelmatig gedetacheerd bij derden om schepen volledig of gedeeltelijk te bemannen, waardoor zij ervaring kunnen opdoen in verschillende takken van de scheepvaart. Daarbij houden wij oog voor ieders persoonlijke ontwikkeling. Het merendeel van de Nederlandse officieren, de kern van de deliverybemanningen en van de crew-managementcontracten, is in vaste dienst. Onze basis is hierdoor breed en sterk en zo kunnen wij een grote mate van ervaring, betrokkenheid en specifieke kennis waarborgen.

1906 – Het begin

Wij kunnen terugkijken op een lange geschiedenis, die op 13 oktober 1906 begon. Op die dag vertrok de stoomsleepboot "MOP 222B" met een vijfkoppige bemanning vanuit Nederland naar Argentinië, waar het schip op 14 januari 1907 aankwam. Vanwege de beperkte bunkercapaciteit werd de MOP 222B voor deze reis uitgerust met twee masten en een boegspriet. De schroef en schoorsteen werden gedemonteerd en tijdelijk aan dek gesjord. Deze eerste uitbrengreis werd dus zeilend afgelegd!

Inventief, flexibel, robuust en betrouwbaar, oog voor de klant en voor onze werknemers, dat zijn de eigenschappen die tot de dag van vandaag het DNA van Redwise vormen.

Redwise in het kort

Big or small we deliver them all!

Contact
Redwise Maritime Services B.V.

Energieweg 4
1271 ED Huizen
The Netherlands

T +31 (0)33 421 7860
E info@redwise.nl

Redwise Maritime Services B.V.

Chamber of Commerce: 31015193

Redwise Maritime Recruitment B.V.

Chamber of Commerce: 31029164

All rights reserved

© Redwise BV PRIVACY POLICY

Redwise maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en u de beste gebruikerservaring te bieden. Meer informatie