DIENSTEN
Medicijnkist, Satcom-C en Iridium
Medicijnkist, Satcom-C en Iridium

Voor het uitbrengen van een schip met een beperkt vaargebied is vaak een uitbreiding van de medicijnkist en de communicatieapparatuur vereist voor de duur van de reis.

De medicijnkist moet worden uitgebreid van een EHBO-set naar een volledige scheepsmedicijnkist volgens ILO/IMO normen. Redwise levert deze medicijnkisten wereldwijd op huur- of koopbasis.

Het scheepsradiostation moet worden opgewaardeerd van GMDSS gebied A1/A2 naar A3. In overleg met Vlaggestaat en Klasse verzorgen wij deze opwaardering d.m.v. het plaatsen van een draagbare Satcom-C voor de reis. Voor schepen van 500 GT en meer wordt de Satcom-C voorzien van een SSAS.

Naast de Satcom-C, die verplicht is voor een oversteek, leveren we ook een Iridium set voor spraak en datacommunicatie. Dit is onderdeel van de 24/7 ondersteuning van het schip door onze Operationele Afdeling. Hiermee kunnen kleine datafiles zoals foto's, schetsen en tekeningen verstuurd en ontvangen worden. Op deze manier is een snelle informatieuitwisseling mogelijk tussen schip en kantoor.